Voor bedrijven en organisaties.

Voor bedrijven en organisaties.

We ondersteunen bedrijven en organisaties bij het vinden en implementeren van oplossingen voor grensoverschrijdende tewerkstelling. Een greep uit onze diensten:

  • Wij identificeren de verplichtingen die gelden voor uw buitenlandse werknemers en bestuurders. U mag een duidelijk en to-the-point advies verwachten over de mogelijkheden om een buitenlandse werknemer/bestuurder in België tewerk te stellen, en over de manier waarop dat doel kan bereikt worden. Wij geven niet gewoon een overzicht van de mogelijkheden, maar bieden concrete oplossingen op maat.
  • We implementeren de beste oplossing. Arcade Law zorgt voor de nodige immigratiedocumenten door bij de bevoegde administraties single permits en arbeidskaarten aan te vragen namens uw onderneming. We stellen ook arbeidsovereenkomsten, detacheringsbrieven en policies omtrent internationale tewerkstelling op. We begeleiden u bij het opzetten en beëindigen van een internationale arbeidsrelatie, ook wanneer er meerdere landen betrokken zijn.
  • We werken compliance processen uit, zodat u weet hoe de complexe regelgeving na te leven. Samen met u ontwerpen we processen op maat van uw onderneming, die het risico op fouten bij het naleven van de wetgeving minimaliseren. We kunnen ook Limosa-meldingen doen voor gedetacheerde werknemers, en we adviseren hoe en onder welke voorwaarden A1-verklaringen kunnen worden verkregen.
  • Wij zijn uw vertrouwde partner inzake Belgisch arbeidsrecht. Adviseren over internationale tewerkstelling vereist een grondige kennis van het Belgische arbeidsrecht en de sociale zekerheid. Wij helpen dus ook bij puur Belgische situaties. Voor een aanzienlijk deel van onze cliënten zijn wij trouwens de ‘one-stop shop’ voor al hun vragen omtrent tewerkstelling.
  • We brengen families samen. Zeker bij een detachering of transfer vanuit het buitenland naar België, zullen uw buitenlandse werknemers hun partner, kinderen en soms ook andere familieleden naar België willen meebrengen. Wij staan u en uw werknemers bij in dat proces.
  • We zijn uw advocaat bij geschillen. Waar mogelijk proberen wij tot onderhandelde oplossingen te komen. Indien dat geen uitkomst biedt, verdedigen wij uw belangen voor de Belgische arbeidsrechtbanken en -hoven, alsook voor de administratieve rechtscolleges en strafrechtbanken. Wij staan u tevens bij tijdens sociale inspecties en discussies met (ex-) werknemers.


Voor bedrijven en organisaties.

{{ popup_title }}

{{ popup_close_text }}

x